неделя, 20 ноември 2016 г.

Библиотека Хипертекст

"Библиотека Хипертекст е онлайн платформа за публикуване на кратки разкази, която се разработва в партньорство между онлайн списанията ShadowDance и Сборище на трубадури и прилага за пръв път в България модела на западната жанрова периодика.
Основната цел на платформата е да насърчим редовното писане на нови произведения, като отворим вратите си за целогодишно приемане на кратки ръкописи. Бягайки от вече установената конкурсна схема по нашите литературни ширини, целим да премахнем както непрозрачността, така и неравностойните отношения между “журито” и “кандидатите”, в които личният контакт и дискусията често изцяло липсват...

...Отделно от публикацията на разказа, която ще се случва на разменни начала на страниците на ShadowDance и Сборище на трубадури, читателите ще могат да открият в Библиотеката също така представяне на автора, интервю с него или нея, както и различни други материали, свързани с жанра и творческото писане. Амбицията ни е да превърнем Библиотека Хипертекст в едно от основните места, където начинаещите и не само автори на фантастика да намират по нещо интересно за себе си и за професионалното си развитие."

ПОВЕЧЕ: http://trubadurs.com/biblioteka-hypertext/

Няма коментари:

Публикуване на коментар