сряда, 26 септември 2012 г.

Кисели круши

Тази година няма достатъчно ябълки за вино, но за сметка на това "попските" крушите са в изобилие и падат, още докато са зелени. И понеже се чудих какво да ги правя, а сладкият им вариант със захар на фурна не може да се яде постоянно, рeших да експериментирам и ги приготвих като кисели краставички по тази рецепта. Резултатът е супер, идеална трушийка и мезе. :)
Ето рецептата и тук:
На 10 л. буркан, съотношението е приблизително 4 кг изчистени зелени круши/краставички, 9 с.л. морска сол, 18 с.л. ракия, стръкове копър, скилидки чесън, бахар, карамфил, лозови листа за покриване.
Държат се на слънце 3-5 дни. След това се прибират на хладно.

Да живее експериментирането!:)

п.п. Всъщност реших да ги направя и заради това, че се подиграваха на едно момченце в дневния център, когато казваше, че дядо му ядял за мезе с ракията круши. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар