понеделник, 25 януари 2010 г.

2060.бг

"Блогът 2060.bg е социален проект на ПОК „Доверие“, чиято цел е да направи снимка на днешните ни предположения за това как ще се променят светът, хората и животът през следващите 50 години.

Без да претендира за изчерпателност или обективност, сайтът е покана към всеки от вас да сподели своите прогнози и да коментира позициите на останалите участници в тази виртуална дискусия. Мненията ви няма да бъдат оценявани. Всяко от тях ще намери място в книгата „2060″, която ще бъде издадена през месец юни, 2010 година и затворена в капсула на времето. Публикации с нецензурното съдържание няма да бъдат поместени на сайта .
Дали след 50 години ще можем да добавяме още памет към човешкия мозък, както правим сега със старите си компютри? Ще бъдат ли войните на бъдещето за вода, а не за петрол? Каквото и да попитаме днес, отговора ще знаят децата ни.
Създадохме този сайт именно с идеята да съберем на едно място вашите прогнози за бъдещето и да ги завещаем на тези след нас.

Всички постове и коментари, публикувани в следващите няколко месеца тук, ще бъдат събрани в луксозно печатно издание. Книгата „2060″ ще запази за идните поколения това, което днес сме измислили и споделили със света на този блог.
Екип от редактори ще обобщи и систематизира вашите прогнози за бъдещето, без да ги цензурира или оценява. Хората, които сме поканили за редактори на книгата, са личности, доказали своите познания в различни области от живота.
През юни 2010 година ще затворим тази книга в „Капсула на времето“, където тя ще се пази, за да бъде отворена 50 години по-късно."

2060.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар