петък, 11 март 2011 г.

Баницата Сюзерена

Е, то бива, бива вкуснотии в сп. Меню, ама вече на нищо не прилича...

кори за баница
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
200 мл. газирана вода
1 ч.ч. сварен ориз
250 гр. сирене
1 с.л. настъргано червено цвекло
1 ч.л. сушен босилек или джоджен
олио/масло около 150 гр.

Смесват се яйцата с прясното мляко, газ.вода, олиото, посолява се на вкус. Разбъркват се оризът, сиренето, цвеклото и босилекът. Добавя се от яйчената смес като се оставя отделно около 1 ч.ч. Оригиналната рецепта в списанието е как корите се завиват на охлювчета, но аз по мързеливата процедура наредих корите, както обикновено на редове, между тях от плънката. Накрая нарязвам на парчета и заливам с останалата чаша яйчена смес. Оставя се малко да постои и се пече на около 180 градуса, докато се зачерви. Мнооого вкусно!:)

3 коментара:

  1. "Трябва да си врял
    и кипял
    много хляб
    да си изял
    та тогаз да си разбрал
    своя идеал...."

    Имах една плоча за Джуджето Дългоноско :)))
    Билката "Гали стомахче" сложи ли?

    ОтговорИзтриване
  2. :))
    Сложих, сложих. И "Кихни сладко" също и една нова "Заспи блажено". Чудна приказка беше и на касетка я имахме. Николай Бинев играеше Дългоноско и винаги съм свързвала гласа му с този образ. :)

    ОтговорИзтриване
  3. "Трябва да е топла супата,
    трябва да е пълна купата,
    пълен царския търбуууух,
    докато остане глух затлъстелия му слух,
    затлъстелия му слух..."

    ОтговорИзтриване