Когато си гроги от пързаляне и опити за пързаляне, и са ти замръзнали ръцете така, че да не можеш да си събуеш ботушите и да се съблечеш, и някака неусетно и задъхано си мислиш за топли морета, в които да потопиш крака:
Карибски десерт
3 филии по-стар хляб и 3 банана се нарязват на парченца. Отделно се разбиват 4 яйца, 300 мл. прясно мляко, половин чаша кафява захар, ванилия, щипка индийско орехче, малко бадемов ликьор. Хлябът и бананите се заливат със сместа и се оставя да попиe за около 10-15 мин. Излива се в тавичка, отгоре се слагат паченца масло и се пече до готовност. Поднася се с плодов сироп и/или сладолед.
Грог
Ром, горещ черен чай, кафява захар по желание, лимон.
След известно количество от напитката добиваш характерната моряшка походка и се питаш защо не ти е хрумнало да го направиш преди да сложиш ските, облизваш чинийката от десерта като куче, започваш да си пееш "Жълтата подводница" в банята и влюбена неразделка започва да се обажда в главата ти.
Помня едно време на село като се пързаляхме веднъж няколко човека с един Чук и Гек и как на мен ми писна като най-малка да ме прецакват постоянно и да стоя ненапързаляна, и отидох при баба, която ми даде едно старо алуминиево корито, с което се пързалях като с бобслей, свита цялата вътре – йо-хо-хо, върховно изживяване... искам и сега!:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар