1 ч.ч. брашно грахам
1 ч.ч. смлени сурови бадеми
или 1 1/2 ч.ч. брашно грахам и 1 ч.ч.(около 180-200 гр.) смлян микс от сурови ядки - кашу, бадем, лешник + стафиди и сушени боровинки
2 неголеми яйца
1 ч.л. сода
1/4 ч.л. морска сол
настъргана кора от 1 лимон
настърган джинджифил около 1 с.л.
6-7 с.л. мед
Сухите продукти се смесват, добавят се останалите.
Замесва се меко тесто, разточва се (с бутилка при липса на многофункционалния уред точилка). Изрязват се формички с чаша или друга желана форма.
Поставят се върху фолио или хартия за печене. Пекат се много внимателно :D 5-10 мин. на около 150-180 градуса.
Като изстинат се глазират със смесени 2 с.л. мазнина (аз ползвах шарлан), 1 с.л. лимонов сок и 1 с.л. мед.
Оригиналната рецепта:http://comfybelly.com/2012/07/lemon-ginger-scones-and-apricot-jam/#.UNK19azqVaQ
Втората, трета и следващи :) серии станаха вълшебни.:) След ринене на сняг и занимания с мокро куче инхалацията с току-що изпечени бисквитки е препоръчителна. ;)
Няма коментари:
Публикуване на коментар